Kursus Penghasilan Blog

ini update yang sepatutnya dari 2 minggu lepas aku buat...tp nak buat cmne, masa amat2 mencemburui diri aku...bizi sesangat ngn keja sampaikan nk buat entri memang tak sempat...usahkan nk menghapdet blog, nk jengah2 pun tak sempat...tp sempat je menjeling2 di Fesbuk...hehe...

entri ni just nk maklumkan pd 23hb jan ari tu, aku n rakan sekerja iaitu Pn. Siti Norihan menjalankan kursus Penghasilan Blog menggunakan blogspot ni la..kursus tu kursus pendek je..ajar pun yang simple2 je...aku just jd pembantu pengajar pada Han...tp mcm sonok la jugak..tak sangka kan benda yang kita dok buat, kita ajar pd orang...berkongsi ilmu dgn orang...blog aku ni menjadi contoh kepada semua peserta...bangga jap..even lam blog aku ni takde apa pun nak dibanggakan...

peserta yang join kursus tu lam 13 orang..ramai la jugak tuh, mcm tak sangka...tp memang ramai rupanya yg minat tuk berblog ni..ada yg nak berblog tuk personal, ada jugak yang tuk berniaga...baguskan ada niat cam tu..aku sokong sepenuhnya sapa2 yang nak buat blog utk berniaga nih...

moga2 apa yg kami kongsikan bersama peserta dpt digunapakai sampai bila2...nak kata terror sgt tu tkdela jugakkan..aku pun belajar sendiri jer dulu buat blog ni...tp bg aku certain2 part, blogspot ni mudah difahami...so sgt sesuai utk org yg baru nak belajar berblog....

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Nuffnang ooo Nuffnang

korang semua jangan pelik, hairan atau terkesima yer, sebab tetiba jer aku masuk balik ke blog aku yang ini...ari tu dah buat pengumuman yang kununnya blog aku yang ini akan ditutup kan...tapi alih2 hapdet jugak kan...tapi kalo korang baca balik blog, aku de nyatakan sama ada penutupan blog ini mungkin secara sementara atau mungkin selama-lamanya kan...so maknanya memang ada kemungkinan aku masuk balik la kan...

aku sayang giler blog aku yang ini, aku hepi berada di sini...kat sini menjadi tempat aku meluahkan segala rasa, mana mungkin aku tegar untuk melupakannya selama-lamanya...ke mana jua aku pegi, blog ini akan tetap bersama aku...even dah de blog yang baru (norsaritanaini.com), aku selalu jugak masuk sini, cuma tak hapdet jer...blog yang baru tu pun aku jarang hapdet...banyak jer cerita2 yang aku nak share ngn korang semua (kunun2 perasan ada peminat la ni kan)...tapi kesuntukan masa dan internet yang slow giler ibarat siput babi yang ingin memanjat KLCC...ha sebut pasal siput babi tu kan, ari tu masa aku gi BTN, de fasi tu cakap siput babi tu slow sbb dia asyik konpius yang dia tu siput ke atau dia tu babi...sebab org asyik panggil dia siput babi...kahkahkahkah...gelak la weh, aku buat lawak nih...okey2, taknak paksa...

tersangat sukar bagi aku sekarang ni nak manage dua2 blog sekali gus...tak tercapai dek tangan nak menaip, hari ni kebetulan datang opis di kala orang lain sumer bercuti umum sempena menyambut Awal Muharram kan...so dapatlah meluangkan sikit masa yang ada menghapdet blog aku ni...ini pun sebabnya tetiba terdetik hati nak bukak akaun nuffnang aku tu la..kunun2 nk cek dah berapa banyak income yang aku dapat hasil dr iklan nuffnang kat blog aku tu kan...tetiba dapat warning yang kaler merah tu...berdasarkan apa yang aku faham, dia suh aku hapdet blog aku yang kesunyian tanpa entri setelah sekian lama ni supaya dia boleh terus letak iklan dia kat sini...

maka atas budi bicara baik hati aku, makanya aku akan cuba meluangkan masa yang ada untuk menghapdet blog...apa salahnya bantu nuffnang tuk wat iklan dia kan...hehe...lgpun setau aku nuffnang yang baik hati ni dah tolong bg income kat ramai blogger tau...kalo betul2 usaha, memang bleh buat duit...tapi tula, aku ni bukannyer reti mana pun, berblog sekadar bercerita pasal personal jer...bukannya de ramai pengunjung pun...tp tak kisahlah, yang penting aku dapat mencurahlan segala rasa aku kat sini..ibarat teman setia aku la ni....hehehe.....



post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Penutupan Blog

Assalamualaikum warrahmatullahiwabarakatuh...

PERHATIAN!!!
PERHATIAN !!!
PERHATIAN!!!

kepada semua:
pembaca2...peminat2 ...pengikut2...pengunjung gelapku...
dengan ini,
saya, selaku tuan punya hak milik terpelihara blog ini
ingin mengumumkan
PENUTUPAN BLOG
mungkin secara sementara (mungkin selama-lamanya)
mulai dari tarikh dan masa post ini dibuat...

tetapi....
tetapi anda semua jangan risau...
saya tidak akan hampakan kalian semua...
saya masih akan menulis blog saya secara suka hati saya...
dan secara suka hati kalian juga...
bolehlah memfollow ceritera terindah saya di
www.norsaritanaini.com

di sana, terdapat cerita terkini mengenai saya di mana di sana juga saya mempostkan secara
BLOG HIDUP a.k.a LIVEBLOG...
so, sekiranya kalian ada masa, silalah memfreekan diri melawatkan mata anda ke sana...

akhir kata, selamat maju jaya dalam membaca blog saya yang terindah...
sehingga berjumpa lagi di lain waktu..
ceria-ceriakan diri anda walau di mana anda berada..
ingatlah orang tersayang....

Wasssalam....


post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

dah lega...

Alhamdulillah...
lega sesangat bila audit dr SPKK dah selesai...
tak banyak yg kena komen...
aku nyer just kena komen pasal masa utk kuiz lama sgt..
sepatutnya just tuk 5-10 minit, tp aku buat tuk 30 minit...hehe...
lepas ni kena ubah la utk kuiz 2 dan kuiz 3...
secara keseluruhan, aku punya memuaskan...
tak sia2 berkampung di opis ari sabtu n ahad plus disambung pulak
kat umah sampai tgh malam memarking paper...

tp still tak berapa nak lega 100% la sbbnya bermula minggu depan,
pemantauan P&P oleh Tuan Pengarah akan berlaku...
di mana beliau akan meronda seluruh kelas untuk memantau cam mana pensyarah-
pensyarah kesayangan beliau ni mengajar...takut jugak tuh...
konpem jd kekok kalo orang tgk kita ngajar kan...haru biru jugakla jawabnya...
harap2 semua okeyla hendaknya...

tp minggu depan aku tkde, tak sempat la nk menunjukkan skill kemengajaran aku tu...
aku ditugaskan ke Kelantan untuk Program Jom Masuk Kolej Komuniti...3 hari tu beb...
haiiiyohhhh, konpem penat maaa....tp pemantauan tu dlm masa 2 minggu..
mungkin akan kena pantau minggu berikutnya la tu kan...
kena jugakkkkkk...

okeyla nak sambung keja, nak kena kontek orang yang berlagak pasal urusan sewa dewan...
nyampah mak nyahhhhh...
berlagak giler....
tensyennnnnnnnn.........


p/s: terlupa lak nak guna "saya" dalam penulisan entri kali ini...hehe...




post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

audit FRP...

ari ni dah nak masuk 2 hari aku berkampung di opis pada wiken yang tak berapa nak bahagia sbb wiken yang single tanpa kehadiran encik suami yang tercinta...perkampungan aku di opis adalah disebabkan oleh menyiapkan segala mak nenek cucu cicit ciat berkenaan dengan Fail Rekod Pensyarah atau nama glamernya FRP...

padan muka la kan, sapa suh tangguh2 hapdet FRP kan...tp tak banyak pun..cuma nak kemaskini jer lagi...cuma yang blm sentuhnya rekod markah tuk Penilaian Berterusan pelajar2 yang dikasihi tp selalu aku marahi...marah tanda sayang la beb...berhempas pulas saya tau memarking tugasan-tugasan, kuiz dan ujian para pelajar yang dikasihi supaya dapatlah saya membuat rekod markah tersebut...sampai sakit2 pinggang n urat2 saya dibuatnya tau...betapa gigih jugak walaupun mata dah berpinar-pinar keluar bintang dan anak bulan (raya aji lambat lagi...) segala, namun digagahkan jua tenaga yang ada untuk menyiapkan semuanya...

tp de satu lagi tak siap...skema jawapan tak buat lagi n latihan pun pelajar-pelajar yang dikasihi akan hantar pada ari isnin iaitu esok lah kan...arghhhh, esok hari yang bakal sibuk buat saya sbb masuk2 jer keja esok pagi, akan ada meeting ngn KJKK, lepas tu pulak dijemput makan nasi dagang kat pantry, sapa belanja ek???..belasah jer, makan free sapa taknah weiiii...lepas tu plak terpaksa jadi pensyarah gantian untuk kelas sains sebab pensyarah utamanya kena gi kursus...seb baik takyah ngajor (apa ke nama fobia ngajar sains tah...saya sangat tidak suka ngajar teori sbb saya cenderung untuk kelentong bila saya sendiri tidak faham)..kalo matematik, takleh kelentong sebab kalo kelentong tidak akan dapat jawapan yang betul...akan buntu sekerat jalan kira....

itu untuk ari isnin...untuk ari selasanya, adalah hari yang mendebarkan...AUDIT FRP akan berlaku di mana pengaudit2 bertauliah dari SPKK akan hadir dengan jayanya ke Kolej kesayangan saya ini...dan saya amat risau sekiranya saya adalah di antara orang-orang yang bertuah akan dipilih untuk mempersembahkan FRP saya yang chomel lagi kiut miut macam tuannya..alahai...kalo dipilih untuk menang cabutan bertuah, saya suka sangat2...tp kalo bertuah untuk mengadap orang SPKK ni, saya taknakkkkkkkkkkk...kecut perut aihhhh, buatnya saya pengsan depan dorang camne..malu nyerr sayerrrr.....

eh panjang lak entri ni, td ingat nak buat pendek jer sbb saya amat sibuk sekarang ni...tp jari taknak berenti pulak menaip...hapdet tuk cerita seminggu terus la kan...memang tak sempat nak hapdet blog kalo ari kerja dengan rajin nih...

tapi macam takder apa la sangat yang boleh dikongsi sekarang ini..cuma saya ingin berkongsi perasaan saya dengan awak semua la...saya bakal kesunyian dan kesepian dan keboringan tahap terlampau sebabnya saya akan ditinggalkan lagi oleh osmet2 kesayangan saya untuk tempoh masa seminggu..diulang seminggu yer kengkawan...giler lama tuh...ari tu ditinggalkan tiga ari jer..kali ni seminggu, dari ari isnin sehinggalah ari jumaat...macam mana la agaknya hidup saya nanti...dahlah encik suami jauh...sob...sob..sob...(PERHATIAN!!! PERHATIAN!!! PERHATIAN!!!...mohon perhatian encik suami yer, kalo sayangkan isteri anda, sila munculkan diri pada masa itu yer..sila berada di sisi isteri tercinta)..eh eh tetiba de pengumuman plak...dari mana tah pengumuman tu datang...tetiba jer muncul...mushkil sambil garu2 kepala (kununla)...opsssss, dah dapat dikesan, suara hati saya rupanya....hehe....

tetiba rasa macam nak buat ending dah la..malas citer dah, tetiba hati jd sayu bila sebut encik suami...okey kengkawan, citer TAMAT!!!

p/s: macam comel kan kalo guna saya dalam penulisan blog...mulai dari ari ini, saya akan cuba guna perkataan "saya" la bila buat entri kat blog yang dikagumi ini...
---('-')---

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

hati asyik panas jer..nape ehhhh...

astaghfirullahhalazim...astaghfirullahhalazim...astaghfirullahhalazim...
dah banyak aku beristigfar...
taktau la nape, minggu ni cepat sangat naik darah...
cepat sangat rasa panas hati...
rasa mcm nak ngamuk jer...

nak kata aku period, tak period pun...
nak kata sbb PMS...taktau la plakkan..susah nk jangka sbb period tak teratur sekarang ni...
nak kata ada masalah rumahtangga, aku bahagia giler...
tahla, aku pun pening gak fikir apa puncanya...

ari ni jer, dah 3 kali temperature aku naik...
kalo selalu mcm ni, bukan setakat temperature yg naik, ngn blood pressure sekali naik...
bahaya tu...

pg td aku tensen ngn sorang hamba ALLAH ni, yang ni off record, tkleh detail..
tp sikap dia mmg buat aku tensen..suka buat benda last minute..
then melibatkan aku plak tu...
then pendapat kita taknak dgr...haihhh~~~

pastu masa kat kelas, tensen ngn student lak...
kelas baru jer mula, dorang dah bising dok tanya abih kul berapa...
yang kita ni semangat nak ngajar...
yg dorang dok bising suh abihkan kelas awal...
baru masuk dua tiga contoh...
dah de yang mengantuk2...
aku bukan nak paksa dorang, tp memang aku terpaksa...
bukan taknak bg dorang balik awal, tp silibus tak abih lg...
bila selalu sangat dorang dok mtk nk kuar n nak balik...
pastu muka masing2 mcm ayam berak kapur...
makanya aku keluarkan stetmen...
"awak nak keluar ke..nak balik ke...taknak masuk kelas ke...suka hati awakla...saya tak kisah dah...saya akan ajar sapa2 yang nak belajar je"
bila aku buat stetmen camtu, dah tkde bunyi2 bising nak abihkan kelas...de sorang tu tak jd nak kuar, yg sorang lg plak dok tanya aku, cik ni mcm tak ikhlas je nak ajar kitorang?"...
tengok..last2 kita lak yg kena...nak je jawab, dah korang yang tak ikhlas nak belajar..tp malas nak amik pusing ngn student, makanya aku diam je..biar dorang faham sendiri...

pastu yang ketiganyer plak masa lunch td...aku kuar gi pejabat pos, then bungkus makanan nak makan kat opis la...masa tu memang kelaparan giler la...panjat tangga terus pegi basuh tangan ni...konon2 nak terus makan la kan..tup2 sampai depan pintu opis aku, opis berkunci...arrrrgggghhhhhhhhhhh frust giler masa tu...rasa mcm nak jerit2 je...
then col si aimi, ckp nak masuk opis sbb kelaparan amat...
tunggu punya tunggu punya tunggu...
sempat aku selesai solat n baca yassin, dah siap pakai tudung semula, baru la si aimi tu sampai...
aku mmg dh bengang tahap impak maksima dah...
so buat muka cemberut masuk opis, tak pandang kiri tak pandang kanan..
straight ke bilik makan...makan...
pastu dtgla si aimi sengih2 mintak maaf
masa mula2 tu memang taknak layan dah..menten muka ketat..
tp si minah ni dok buat lawak senget dia sampai aku tkleh tahan nk tergelak...
tergelak la jugak akhirnya...
tp itu bukan story ending lagi..aku still ckp ngn dia yg hati aku masih panas...
then dia suh iza mintak maaf gak...
ngn iza aku takde hal sgt...
ngn dia tu yg aku bengang sgt2...
at least bgtaula kan kalo nk kunci...
henpon kemain canggih..siap bleh touchskrin segala...tp taknak guna..
bek campak longkang...pe salahnya dia sms aku sepatah dua kata nk kunci bilikkan...
sekurang2nya aku tau awal2...
beriya2 dia mintak maaf..
siap wat entri khas kat blog dia pasal aku marah dia...
dah tu kunun nk pujuk aku la kan, siap buatkan ni tuk aku...


amik nametag aku, then snap pic ngn dslr dia..then terus transfer kat..
giler gigih tu...bajet diampunkan la tu...
tp tak kira jugak...syarat pengampunan bak kata encik suami, kena patuhi jugak...
syaratnyer ialah: "nak sejukkan hati kena banjer makan....baru la PEACE!!!!!"

bukan aku yang nak marah2 ni...
aku suka hepi2..penat tau marah2 ni..
tp tu la, tk dpt dikawal...asyik nak marah je...
harap2 bleh cool la pasni...
encik suami dah risau2 takut dia terkena gak tempias marah2 aku ni...
p/s tuk encik suami: syg tak marah kalo takder sebab tau...so kalo taknak kena marah, buatla smthing yang menggembirakan syg...contohnya, tetiba esok pg muncul di mentakab ke...hehe...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

seprais befday party aimi de sengetsss....

ahad yang bahagia lepas (nak gak mention yg bahagia sbb en suami ada di sisi kan...), kami membuat sepraissss befday party tuk aimi yang telah pun masuk ke usia 24 thn...dari mlm jumaat lagi, aku dok terfikir2 ce mana gayanya nk menyambut befday si aimi ni...masa tu dia tkde, dia gi lumut sbb de program kolej kat sana...befday dia ari jumaat tu ler...pikir punya pikir punya pikir punya pikir..TING!!!!!...terasa nak tempah cupcake tuk dia...makanya dengan membuang masa dan duit kerajaan yang membayar gajiku di hari jumaat yang mulia penghulu segala hari tu, aku mula mengsearch org yg buat cupcake kat temerloh ni...mula2 nk order dr yang kamalina tu, tp nasib sgt malang tak bertimpa, kakak tu tak amik order sbb dia outstation...ann plak terjumpa la yg layla cupcake..so order la dr layla..agak upset kerna kek nyer tidak berapa memenuhi hasrat hatiku yang menginginkan cupcake berupa cartoon atau yang fancy atau yang menggunakan warna2 ceria lagi terang benderang...sangat2 lah frust sehingga ingin nangis guling2 ibarat kanak2 tak dpt lolipop kegemaran...namun nak buat cmne, dh orderkan, timer jerla...len kali taknak order dah dr dia...bleh kan?

then terus col si iza, perisik tak bergaji tuk diskas about the party, dan memohon iza supaya mengkontrol si aimi supaya balik dengan selamatnya memandangkan aimi memegang watak penting dalam filem arahan saya yang bertajuk Sperais Befday Parti Tuk Aimi De Sengetsss...ann pula ditugaskan utk menyetelkan urusan penempahan dan pengambilan cupcake sehingga selamat berada di dalam perut geng2 rumah no 7 dan rumah no 10...

iza awal2 mereportkan setiap masa untuk memastikan majlis berjalan lancar...aimi tiba di lokasi kejadian kira2 jam taktau pukul berapa sbb tak sempat tgk jam...tp sempatla aku dan encik suami pergi membeli kepci dan minuman2 dengan duit yang disponsor oleh kawan si ann..mudah-mudahan murah rezeki si encik pemurah hati itu...

jeng...jeng...jeng...adegan seprais menyeprais pun berlaku di mana kami menyerbu bilik aimi dgn membawa cupcake yg telah dipasang dgn lilin besar dabak (idea encik suami) sehingga membuatkan aimi terkejut nasib tak lemah jantung dan menangis berair mata..opkos la kan, takkan la plak menangis berair pepsi ke teh ais ke kan...suasana syahdu syahdan yang tak berapa nak syahdu...buat apa nk syahdu2, ni majlis tuk bergembira bukan utk meratapi kematian ke hape kan...si aimi agak terharu dgn sambutan yang dibuat utk befday dia...

selepas tu, penat dah la nk citer, tengok jerla gambar tu ek...


serbuan dibuat, kelihatan aimi yang terkejut tak berapa nk beruk sangat...

unik tak? eleh tak kunun, tauuu korang jeles kan?? kan??



janganla nangis..tak macho ar beb...

tak ayu langsung tiup lilin...gaya mcm nk tiup api serombong kapal jer...


mari menjamu selera...dengan kfc dan cupcake...lalalalala~~~

qariah2 yang memeriahkan majli...ek ehhh, encik suami pun ada..wakil qari dr melaka....hihihi...



pasangan bahagia...


serius rasa mcm tak lengkap la plakkan kalo tak letak gambar gaya romantik cenggini kat blog kan...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Selamat Ulangbulan...

Selamat Ulangbulan perkahwinan kepada aku dan encik suami...ini kerana pada 25 oktober 2009 iaitu semalam, genaplah sebulan tempoh perkahwinan kami...dan yang paling aku hepi, encik suami berada di samping aku semalam...tp sekejap jerla..pg td dia dh balik semula...yerla masing2 keja kan...sedihnya...

sempena ulangbulan perkahwinan kami ni, tkderla nk sambut ke hape..giler ke hape sambut ulangbulan kan...tp sambut gakla sikit2...tp biarlah menjadi rahsia kami cmne sambutan dibuat...hehe...sekurang-kurangnya adala sesuatu yang boleh kami kenang selama-lamanya...

sangat berterima kasih kepada encik suami...love u so muchhhhhhh....


post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

meeting di Janda Baik...

sebelum masuk meeting, sempat posing dulu...

depan bilik meeting...best sgt tempat ni...sebelah tepi tu de sungai yg byk batu2 tu..bleh dgr bunyi air...

kat sini byk bunga2 yang kaler dia menarik sgt, mcm bunga liar...

mana cantik? bunga ke orangnya???

yang mana satu bunga ni? opppsss...



pic2 bunga yang sempat disnap..sukanyeeee...

org tgh meeting, aku sibuk dok amik gambar...

tempat aku menginap...D'Ark Training & Resort Janda Baik..yang nampak cm rumah tu la bilik2 dia...aku dok bilik Tanjung...nama bunga weh bilik dia...

rumah sapa la plak kan aku gi beraya ni kan...hehe..inila opis resort tu...

tgh bersantai menunggu waktu makan...

santai lagik..dipondok yang berupa kereta lembu tanpa lembunya...

dikelilingi koleksi tempayan2 lama...cantik sgt...

dah lama tak jumpa tangga kayu cmni..tk lepas peluang abadikan kenangan...

pssstttt: tempat yang best sgt tuk bercuti bagi menenangkan diri...honeymoon pun best gak nih...sejuk manjang...hehe...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

open house rumah no 7 dan rumah no 10...

Tentatif: Rumah Terbuka a.k.a Open House
Lokasi: Rumah No. 7 & Rumah No. 10, Taman Bukit Bendera
Tarikh: 15 Oktober 2009 bersamaan 25 Syawal 2009
AJK Terlibat: Nor, aimi, qis, norsiah, annur, noora n yuna
Menu: BBQ, kerang bakar, bihun goreng, nasi himpit kuah kacang, kuih tako

amboi2, dah mcm nak kuar berita kat dlm surat kabar jer kan...hehe...actually, dah lapok dah citer ni, syawal pun dah abih dah...tp tak sempat nak uplod kat blog sebelum ni...so di kesempatan yang ada ni, nak la jugak sharing2 ngn korang sumer kan...

plan nk wat open house ni sejam dlm bulan pose lg..tp msa tu tak tetap tarikh lagi...nak2 plak aku kan cuti kawin lama...so bila dh masuk je keja dorang rancang nk buat bape ari bulan tah, tp ari rabu minggu sebelum tarikh ni la...tp kesuntukan masa sgt2 time tu, then macm2 hal gak, hampir2 nak kensel dah...tp bila aku pikir2 balik, mcm tak best je buat sbb dh niat nk buat kan..brg2 pun dh de yang dibeli tuk tujuan tu..so kami decide nk buat jugak...pilihla tarikh berikutnya iaitu 15hb oktober...kiranya mcm umah kami la penutup open house kat kolej ni...\

pemilihan menu dibuat bersama2 ngn ajk2 terlibat..gotong royong dalam menyiapkan hidangan memeriahkan lagi suasana nak menyambut tetamu...mlm sebelum tu lagi dh sibuk2 siapkan ayam tuk bbq dan norsiah membuat kuih tako...balik dari keja ari tu, terus je masuk dapur tuk masak2...aku ditugaskan masak bihun goreng dan buat kuah kacang...seb baik de ramai pembantu...si aimi lak sibuk membakar ayam yang hampir rentung dikerjakannya...

tetamu yang paling awal sampai adalah sally, kemudian diikuti oleh en appa n family (KJKK kami nih) yg dtg bersama2 dgn nizam n kakfarah (pegawai2 kanan nih)...then seterusnya staff2 yang lain...sedar2 jer dh penuh rumah..memang terkagum japla tgk kehadiran yang agak memberangsangkan...aku dh risau takut tak muat nk duduk lam rumah aku n makanan tak cukup...tp rezeki Allah kan, siap berlebih2 lagi even tetamu nyer ramai giler...memang tak sangka sesangatlah dengan keramaian tetamu yang hadir tu...

riuh rendah la rumah masa tu..memang best sangat...aku ni dahla jenis suka buat makan2 ni (ngikut perangai mak aku)...rasa berbaloi jer penat lelah kita masak bila tgk orang makan...kalo boleh nak je selalu buat, tp kena pikir ongkos la plak kan...hehe...InsyaAllah, murah rezeki kami buat lagi (siap dah dpt rekues suh buat lg len kali sbb dorang ckp best sgt)...

oklah setakat ini sajerla yang bleh diciterkan...tak tergambar dek kata2 kepuasan hati dlm menjayakan open house ni..selebihnya korang tgkla pic2 di bawah...

norsiah yang tak menang tangan mengendong baby orang...baby sendiri tah bila la kan...




ha ni sorang yang suka sgt jd baby sitter tak berupah ni...






psstttt: terima kasih kepada semua yang sudi hadir memeriahkan majlis rumah terbuka kami ni...
terima kasih jugak kepada ajk2 yang terlibat...penat lelah kita berbaloi kan..sangat puas hati...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments